QPR-trainer Jimmy Floyd Hasselbaink ANP

Queens Park Rangers blijft achter manager Jimmy Floyd Hasselbaink staan. De club uit het Championship heeft het onderzoek naar mogelijk corrupt handelen door de eigen trainer afgerond. QPR zegt dat Hasselbaink van alle blaam is gezuiverd en dat hij het volledige vertrouwen geniet van de clubleiding.

Aanleiding voor het onderzoek naar Hasselbainks handelen was een artikel in The Telegraph, waarin gesuggereerd werd dat de Nederlandse trainer bereid zou zijn tegen betaling als adviseur op te treden voor een Aziatisch bedrijf dat in voetballers wilde handelen. Daarbij moesten de in Engeland geldende transferregels omzeild worden.

Oud-international Hasselbaink werd net als de inmiddels ontslagen bondscoach Sam Allardyce benaderd door undercover-journalisten, die zich voordeden als vertegenwoordigers van het Aziatisch bedrijf. De gesprekken werden op video vastgelegd. 

QPR startte vervolgens een onderzoek. Na het bestuderen van de beelden en veel gesprekken met onder anderen journalisten van The Telegraph, heeft de club geconcludeerd dat Hasselbaink niets heeft misdaan. De clubleiding benadrukte nog eens volledig achter de Nederlander te staan.

QPR meldt: "Enkele verzoeken van zowel de club als de advocaat van Hasselbaink om informatie openbaar te maken, waaronder de complete videobeelden en het volledige transcript van de gesprekken, is op niets uitgelopen. Er is geen enkel verder bewijs. Hasselbaink heeft toegegeven naïef te zijn geweest. Hij blijft volledig gefocust op zijn baan als manager van QPR, met unanieme steun van het bestuur."

STER reclame