De Merwedebrug ANP

Het verkeer op de A27 heeft ook vandaag weer te maken met files voor de Merwedebrug. Rond 06.30 uur stond er in noordelijke richting 6 kilometer file en was de vertraging een uur. Om 07.30 uur was dat al opgelopen tot 12 kilometer, met een vertraging van één uur en drie kwartier. 

Een uur later was de vertraging flink afgenomen, rond 08.30 uur stond er nog 6 kilometer en was het oponthoud teruggelopen naar ruim een half uur.

Ook op de omleidingsroutes is het een stuk drukker dan normaal. Verkeer dat de brug mijdt, rijdt over de A59, de A15, de A16 en de A2. In de omgeving van de brug is het ook drukker op de provinciale wegen.

Controle

Net als gisteren is in beide richtingen maar één rijstrook open, zodat de politie het verbod voor vrachtwagens beter kan handhaven. De VerkeersInformatieDienst (VID) vreest voor veel vertraging vanwege de controles. Gisteren liep de vertraging in de spits op tot ruim twee uur. 

De Merwedebrug is sinds dinsdag officieel gesloten voor vrachtwagens zwaarder dan 3,5 ton, omdat er scheurtjes in de betonconstructie zijn ontdekt. Chauffeurs die het verbod negeren, kunnen rekenen op een boete van 230 euro.

Brandbrief

Drie Brabantse gemeenten aan de zuidkant van de Merwedebrug hebben al een brandbrief gestuurd aan minister Schultz, omdat de gevolgen van de sluiting voor inwoners en ondernemers "onacceptabel groot" zijn.

De VID raadt weggebruikers aan de A27 bij Gorinchem helemaal te mijden.

STER reclame