ANP
NOS Nieuws

McDonald's houdt clowns binnen na ophef over horrorclowns

Hamburgerketen McDonald's houdt de mascotte van het bedrijf, de clown Ronald McDonald, even buiten beeld. De reden is het optreden van zogeheten horror-, killer- en terreurclowns in tal van landen.

"McDonald's en zijn franchisenemers zijn zich bewust van het klimaat dat rond clownsoptredens is ontstaan en zijn daarom voorzichtig als het om optredens van Ronald McDonald gaat, zei een woordvoerder van het bedrijf tegen nieuwszender CNN.

In de kast

McDonald's Nederland sluit zich daarbij aan. "Wij zijn een familierestaurant waar fun en plezier centraal horen te staan. Dus hebben wij besloten dat Ronald voorlopig niet zal optreden", zei Eunice Koekkoek van McDonald's Nederland bij Ekdom In de Ochtend op NPO Radio 2. "Voorlopig hangt zijn pak even in de kast."

In Nederland is de clown vooral in restaurants te zien, maar hij kan ook voor optredens elders worden geboekt. Zo'n optreden bestaat vooral uit het doen van goocheltrucs.

Gisteravond dook in Oss nog een horrorclown op. Hij had een mes en een hamer bij zich. Het afgelopen weekend zat in Almere een horrorclown met een mes kinderen achterna. Vermoedelijk deed hij dat om hen bang te maken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl