Gerard Pique
NOS VoetbalAangepast

Piqué is alle kritiek zat en kondigt afscheid aan bij Spanje

Na het WK van 2018 stopt Gerard Piqué als international van Spanje. "De fans hebben me het plezier ontnomen om voor Spanje te spelen. Ook al ben ik na het WK in Rusland nog maar 31, het is genoeg geweest", laat de verdediger van Barcelona weten.

Piqué is een gezworen Catalaan die zijn afkeer van Real Madrid niet onder stoelen of banken steekt. Dat zorgt voor frictie binnen de Spaanse selectie, maar ook voor kritiek van de Spaanse fans. En daar heeft Piqué genoeg van.

'Vlagloos' shirt

Gisteravond kreeg hij ook weer bakken met kritiek over zich heen, omdat hij voor het WK-kwalificatieduel met Albanië (2-0 winst) de mouwen van zijn shirt had ingekort, waardoor het Spaanse geel-rood aan het uiteinde niet meer te zien was. "Ik had gewoon last van die mouwen", zei Piqué.

Door alle kritiek op het 'vlagloze' shirt zag de Spaanse bond zich genoodzaakt een persbericht te versturen. Piqué vond de lange mouwen van zijn shirt te kort en heeft ze daarom afgeknipt. Hij speelde daardoor zonder vlaggetje aan het einde van zijn mouw. En dat zorgde voor de ophef.

Saillant detail: het shirt met lange mouwen heeft sowieso geen Spaans vlaggetje.

Na de wedstrijd kondigde hij zijn afscheid aan. "Ik ben het zat. Hopelijk word ik na het WK met rust gelaten. Waarom ik niet meteen stop? We zijn samen met bondscoach Julen Lopetegui deze kwalificatiereeks begonnen, dus dan maken we het ook samen af."

Piqué speelde tot dusverre 86 interlands en won met Spanje het WK van 2010 en het EK van 2012. Hij zat ook bij de selectie bij de teleurstellende eindtoernooien van het WK in 2014 en het EK van 2016.

Samenvatting

Met of zonder goede mouwen, Piqué hield samen met de rest van de Spaanse defensie 'gewoon' de nul bij Albanië. Het duel werd met 2-0 gewonnen.

WK-kwalificatie: Albanië-Spanje

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl