EPA
NOS NieuwsAangepast

Terreurverdachte Chemnitz opgepakt in Leipzig

In Leipzig is vannacht de 22-jarige Syriër opgepakt waar de Duitse politie sinds zaterdag een klopjacht op hield. De man zou een bomaanslag hebben willen plegen op een luchthaven.

Volgens Der Spiegel sprak de terreurverdachte Jaber Albakr gisteravond een landgenoot aan op het centraal station van Leipzig met de vraag of hij bij hem kon overnachten. De man stemde toe, maar waarschuwde vervolgens de politie.

Rond 0.45 uur kon de politie Albakr, die door zijn gastheer was vastgeketend, aanhouden in de woning. De ARD meldt dat twee Syriërs 'onderdak' zouden hebben verleend aan Albakr. De politie geeft geen informatie over de tipgevers, om te voorkomen dat ze in gevaar komen.

AFP
De politie verspreidde foto's van de terreurverdachte

Twee dagen geleden viel de politie een huis in Chemnitz binnen en arresteerde drie verdachten. Terreurverdachte Jaber Albakr wist de woning te ontvluchten. De politie loste nog een waarschuwingsschot, maar kreeg hem niet te pakken. Dat leidde tot een klopjacht van twee dagen in Oost-Duitsland.

In de woning werden een paar honderd gram springstof aangetroffen en allerlei andere materialen die ook gebruikt werden bij de terreuraanslagen in Brussel en Parijs.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl