ANP
NOS Nieuws

Nieuwe arrestatie in klopjacht Chemnitz

In de klopjacht op terreurverdachte Jaber Albakr heeft de politie in het oosten van Duitsland opnieuw iemand gearresteerd. Een antiterreureenheid deed, net als gisteren, een inval in een huis in Chemnitz.

De politie blies opnieuw de voordeur op. Er zijn geen schoten gelost en niemand raakte gewond. De arrestant had mogelijk contact met Albakr. De politie wil niets kwijt over zijn achtergrond.

De 22-jarige Syriër Albakr bereidde volgens de Duitse justitie een "islamistisch gemotiveerde aanslag" voor. Hij is nog steeds voortvluchtig. Agenten hadden hem gisteren even in het vizier en schoten op hem, maar kregen hem niet te pakken.

Gisteren arresteerde de politie na een inval in een woning in Chemnitz drie andere verdachten. In de woning werden explosieven, chemicaliën en ontstekers gevonden, mogelijk materiaal voor het maken van pijpbommen.

Volgens Duitse media heeft Albakr plannen om een aanslag te plegen op een Duits vliegveld. Gisteren en vandaag waren er politiecontroles bij de luchthaven Schönefeld in Berlijn en bij treinstations. De maatregelen bij Schönefeld duren naar verwachting zeker tot morgenochtend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl