Engeland zakelijk langs Malta, Schotland niet langs Litouwen

WK-kwalificatie: Engeland-Malta

Engeland heeft op Wembley ook zijn tweede WK-kwalificatieduel gewonnen. In de eerste wedstrijd onder waarnemend bondscoach Gareth Southgate werd een 2-0 zege geboekt op Malta, dat in z'n eerste duel een 5-0 nederlaag leed tegen Schotland.

Dat Malta er genadig afkwam in het duel tussen de mondiale nummers 12 en 176, was mede het gevolg van een gebrek aan creativiteit bij de Engelsen, maar ook van uitstekend keeperswerk van Andrew Hogg.

Hogg, wiens wieg stond in het Engelse graafschap Surrey, hoefde slechts twee keer te buigen en deed dat voor rust. Daniel Sturridge kopte fraai binnen en Dele Alli vond eerst Hogg nog op zijn weg, maar was wel trefzeker uit de rebound.

In de tweede helft kwamen Marcus Rashford en Jamie Vardy nog binnen de lijnen, maar zij wisten de score niet op te voeren.

WK-kwalificatie: Schotland-Litouwen

Schotland wist in eigen huis niet langs Litouwen te komen. Op Hampden Park werd het 1-1. James McArthur kopte pas in de laatste minuut de gelijkmaker binnen.

Fiodor Cernych leek in Glasgow het enige doelpunt voor zijn rekening te nemen. Na een uur rondde Cernych met buitenkant voet af, na een fraaie combinatie met Vykintas Slivka.

Maar Schotland gaf zich niet gewonnen en de offensieve wissels sorteerden effect: McArthur was in de rust ingevallen voor Darren Fletcher. Diep in blessuretijd had Grant Hanley nog de mogelijkheid Schotland de winst te bezorgen, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald.

WK-kwalificatie: Slovenië-Slowakije

Slovenen verslaan Slowaken

Rok Kronaveter werd de man van de wedstrijd in het duel tussen Slovenië en Slowakije. Hij bezorgde de Slovenen een kwartier voor tijd de 1-0 zege.