Ravage in een rouwcentrum waar een bom neerkwam, volgens omstanders een aanval door Saudische gevechtsvliegtuigen
NOS NieuwsAangepast

VN: 140 doden bij bombardement op uitvaartcentrum in Jemen

In de hoofdstad van Jemen hebben vermoedelijk Saudische gevechtsvliegtuigen raketten afgevuurd op een uitvaartcentrum. Er zijn veel slachtoffers.

De VN meldt op basis van gegevens van lokale autoriteiten dat er zeker 140 doden zijn gevallen. Het aantal gewonden bedraagt volgens de laatste cijfers 525.

In een reactie op de aanval hebben de Verenigde Staten laten weten de steun aan de door Saudi-Arabië geleide coalitie in Jemen te heroverwegen. De Amerikanen zijn "zeer verontrust", aldus een woordvoerder van de nationale veiligheidsraad.

Op beelden van Arabische televisiestations en op Twitter is een verwoest gebouw in Sanaa te zien. Veel mensen namen daar afscheid van de vader van een Houthi-minister.

Bommen treffen uitvaartdienst in Jemen

Het Rode Kruis meldt dat het 300 lijkzakken naar het getroffen gebied stuurt, evenals medische spullen.

In Jemen woedt een bloedige burgeroorlog. Saudi-Arabië en andere soennitische bondgenoten vechten samen met de verdreven regering tegen sjiitische Houthi-rebellen, die de hoofdstad van het land in handen hebben.

Bronnen rond de coalitie tegen de Houthi's zeggen dat er op het moment van de aanval geen coalitievliegtuigen boven het getroffen gebouw vlogen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl