Wekdienst
NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 7 oktober: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, wolken en opklaringen wisselen elkaar af. Het wordt overdag 13 tot 16 graden. Aan zee staat soms een vrij krachtige noordoosten wind. In het weekend is er waarschijnlijk weer wat meer zon. Zondag kan er in het noordelijk deel van het land wel een bui vallen.

Wat heb je gemist?

Meer doden door Matthew in Haïti

De orkaan Matthew heeft in Haïti veel meer levens geëist dan tot nu toe bekend was, er wordt nu al gesproken van totaal 339 slachtoffers. Vooral op het zuidwestelijk schiereiland heeft de orkaan verwoestingen aangericht. In de plaats Les Anglais langs de zuidkust zijn tientallen mensen omgekomen, zeggen de autoriteiten.

Haïtianen na Matthew: alles is weg

Dode bij woningbrand Amsterdam

In Amsterdam is gisteravond een man om het leven gekomen bij een woningbrand. De brand brak rond 22.15 uur uit in een woning aan de Barbusselaan, niet ver van de Amsterdam Arena.

Nekklem-agenten kregen baangarantie

De vijf agenten die betrokken waren bij de fatale arrestatie van Mitch Henriquez, vorig jaar in Den Haag, hebben van toenmalig korpschef Bouman van de Nationale Politie de garantie gekregen dat ze niet worden ontslagen. Vorige maand besloot het Openbaar Ministerie om twee van de vijf agenten te vervolgen voor hun betrokkenheid bij de arrestatie van Henriquez. Die overleed door verstikking.

Wat moet je weten vandaag?

Nobelprijs voor de Vrede uitgereikt

De Nobelprijs voor de Vrede wordt vandaag toegekend. Een lijst met genomineerden is er niet, maar een naam die geregeld opduikt is die van de Witte Helmen; een Syrische groepering die gewonden redt en slachtoffers bergt. Ook de inwoners van Lesbos maken kans.

Amerika maakt zich op voor Matthew

Orkaan Matthew is nog niet uitgeraasd. Na de verwoestingen op Haïti, de Dominicaanse Republiek en Cuba stevent hij nu af op de Amerikaanse staten Florida en South Carolina.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl