NOS VoetbalAangepast

Robben mist definitief kwalificatieduels Oranje

Arjen Robben mist definitief de komende twee WK-kwalificatieduels van het Nederlands elftal met Wit-Rusland en Frankrijk. Bondscoach Danny Blind bevestigde dat de aanvaller niet fit genoeg is.

Blind: Robben komt niet naar Oranje

"Arjen heb ik vanochtend gesproken. Hij komt niet, is niet fit genoeg. Ook niet voor het duel met Frankrijk", aldus Blind.

Robben is niet tijdig hersteld van een ribblessure die hij afgelopen weekend opliep tijdens een competitiewedstrijd met Bayern München. De Duitse club was volgens Blind niet van invloed op het afhaken van Robben.

Zoet of Stekelenburg

De bondscoach wilde traditiegetrouw weinig kwijt over zijn opstelling. Een basisplaats voor Jasper Cillessen tegen Wit-Rusland sluit hij wel uit. De keeper komt bij Barcelona voorlopig nauwelijks aan bod. "Het wordt Zoet of Stekelenburg."

In de vorige wedstrijd klopte er veel, behalve een ding: afronden.

Danny Blind

Ook liet hij niets los over de rentree van Stefan de Vrij, die op 6 september 2015 tegen Turkije zijn laatste interland speelde. De verdediger van Lazio is weer helemaal fit na een lange knieblessure.

"Er is genoeg concurrentie op die positie van spelers die net als Stefan in het buitenland spelen. Bruma bij Wolfsburg en Van Dijk bij Southampton", aldus Blind.

Wel verklapte de bondscoach weinig wijzigingen aan te brengen ten opzichte van de wedstrijd tegen Zweden (1-1). "In de vorige wedstrijd klopte er veel, behalve een ding: afronden."

De Dag van Oranje: over Robben, Sneijder, De Vrij en Karsdorp

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl