Arjen Robben kampt met een ribblessure
NOS VoetbalAangepast

Snelle komst Robben bij Oranje lijkt uitgesloten

Het ziet ernaar uit dat Arjen Robben de komende dagen 'gewoon' bij Bayern München zal trainen. De aanvaller heeft woensdag grote delen van de groepstraining in Beieren meegedaan. Op beelden op de website van de Duitse kampioen is te zien dat hij tijdens de oefensessie het goed naar zijn zin heeft en dat zijn lichtvoetige techniek weer volop aanwezig is.

"Arjen Robben kon weer lachen'', aldus de verslaggever van Bayern München TV. "Donderdag en vrijdag zal hij nog wat meer arbeid gaan verrichten."

Die opmerking doet vermoeden dat Robben zich niet op heel korte termijn in Noordwijk zal melden voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Wit-Rusland (vrijdag) en Frankrijk (maandag). De 32-jarige aanvoerder van Oranje keerde zaterdag na langdurig blessureleed terug in het basisteam van Bayern. In de rust viel hij echter alweer uit met een lichte ribblessure.

Per dag bekijken

Een dag later liet de KNVB weten dat Robben bij zijn Duitse werkgever zou revalideren en dat bondscoach Danny Blind hem alsnog aan zijn selectie zou kunnen toevoegen als het herstel voorspoedig zou verlopen. Dinsdag verklaarde de voetbalbond echter dat de buitenspeler nog niet voldoende is hersteld en dat zijn situatie per dag wordt bekeken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl