NOS NieuwsAangepast

Miljardenboete Deutsche Bank lijkt veel lager uit te vallen

Deutsche Bank is dicht bij een akkoord met de Amerikaanse toezichthouder over de boete die de bank moet betalen. In plaats van 14 miljard dollar moet de Duitse bank 5,4 miljard dollar neerleggen, meldt persbureau AFP.

Beleggers reageren opgelucht op het bericht. De koers van het aandeel Deutsche Bank staat nu op een plus van ruim 6 procent ten opzichte van de slotkoers gisteren.

Schandalen

De laatste tijd was er veel onrust bij de bank. Alleen al dit jaar daalde de beurswaarde van het concern met ruim 50 procent. De bank is verwikkeld in een reeks schandalen.

Daarbovenop komt dus de schikking met de Amerikaanse bankentoezichthouder. Die volgt uit een onderzoek naar Deutsche Bank vanwege het verstrekken van rommelhypotheken, een van de oorzaken van de financiële crisis in 2008.

Geruststellen

In een brief heeft de topman van de bank de werknemers geprobeerd gerust te stellen, schrijft de BBC. Volgens hem was de koersval het gevolg van "geruchten" en zijn de financiën van de bank dik in orde.

Minister Dijsselbloem van Financiën zei vandaag nog dat hij 14 miljard dollar een veel te hoge boete vindt, omdat "het geld is van Europese spaarders en beleggers." Ook maakt hij zich zorgen om de gevolgen voor het herstel van banken na de financiële crisis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl