Koen Verweij
NOS SchaatsenAangepast

Verweij gaat zijn eigen weg in Plantina-pak

Koen Verweij staat weer op het ijs. De 26-jarige Noord-Hollander sluit aan bij Team Plantina, maar hij zal vooral zijn eigen weg gaan met als hoofddoel goud op de Olympische Spelen in Pyeongchang. Verweij heeft een contract getekend voor twee seizoenen.

Op 7 maart 2015 stapte Verweij voor het laatst van het ijs. Hij kwam een seizoen niet in actie, omdat hij kampte met motivatieproblemen en niet helemaal fit was. Na anderhalf jaar afwezigheid is hij terug. En terugkeren is altijd de bedoeling geweest, aldus Verweij. "Zeker. Ik wil naar de Olympische Spelen. Ik sta te popelen om weer te beginnen."

Verweij: ik sta te popelen om weer te beginnen

Verweij doet het op zijn eigen manier. Hij heeft mensen om zich heen verzameld om weer op zijn oude niveau te komen. Mark Hakkeling is zijn privé-trainer, Lucas van Alphen zijn sparringpartner op het ijs.

Verweij gaat zijn wedstrijden wel in het pak van Team Plantina schaatsen, maar is niet officieel lid van de ploeg. Hij mag gebruikmaken van de faciliteiten en meetrainen als het hem uitkomt.

Ik wil gewoon op mijn best zijn op de Spelen over anderhalf jaar. Winnen? Dat zou de mooiste bevestiging zijn.

Koen Verweij

Verweij gaat zich voornamelijk richten op de 1.500 meter. "Voor nu is dat de focus. Op de Spelen sowieso. Ik ga het wel vanuit het allrounden benaderen. Hopelijk ga ik het op de sprint ook beter doen door meer met de snelle jongens te trainen."

Het allrounden wil Verweij, die in 2014 wereldkampioen werd, dan ook graag weer oppakken. "Ik wil wel heel graag allroundtoernooien gaan rijden. Ik moet wel eerst goed trainen en aan mijn basis werken. Het zou mooi zijn als de juiste vorm dit seizoen al komt. Vanaf het begin af aan heb ik met mijn staf besloten om geleidelijk aan naar de Spelen toe te werken."

Trainingswedstrijd Leeuwarden

In Leeuwarden reed Verweij afgelopen weekend een trainingswedstrijd. Hij won de 1.500 meter in 1.48,98. "Dat was heel spannend, maar het ging verrassend goed. Het was een mooi resultaat. Het bewijst ook wel dat het traject dat ik nu doorloop zijn vruchten afwerpt. Ik wil gewoon op mijn best zijn op de Olympische Spelen over anderhalf jaar. Winnen? Dat zou de mooiste bevestiging zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl