Koen Verweij komt dit seizoen niet meer in actie voor Team4Gold
NOS SchaatsenAangepast

Verweij: rijd alleen nog om de Jan Doedelbokaals

Voor schaatser Koen Verweij was het seizoen nog niet begonnen, maar het zit er ook al weer op. Verweij komt niet meer in actie, hij is nog steeds niet fit. "Op korte termijn zijn er kwalificatietoernooien voor het tweede deel van het seizoen. Ik ben simpelweg niet fit genoeg om daar voor de prijzen mee te doen. En dat wil ik wel."

De schaatser, die in de zomer vertrok bij Corendon en aansloot bij Team4Gold, liet in oktober al weten niet aan het seizoen te beginnen. Toen gaf Verweij nog aan dat hij hoopte op een terugkeer in februari. Die terugkeer is nu dus definitief van de baan. "Ik ga nog wel wat wedstrijden rijden, maar dat zijn wedstrijden om de Jan Doedelbokaals. Die gebruik ik als training om beter te worden, om weer wedstrijdfit te geraken", aldus Verweij.

'Te veel bezig geweest met randzaken'

Na een topjaar (2014), met de wereldtitel allround en zilver op de olympische 1500 meter, is dit voor Verweij het tweede teleurstellende seizoen op rij. Toch ziet hij dat zelf niet helemaal zo. "Ik stond op het podium bij de EK allround (zilver) en de WK afstanden (brons 1500m) en voor de WK allround stond ik er ook goed voor, maar viel ik op de vijfhonderd meter. Maar ok, het was zeker niet mijn seizoen, niet zoals het hoort te zijn in ieder geval."

Dat had vooral ook te maken met de voorbereiding op het seizoen. Verweij kampte met motivatieproblemen. Die zijn er nu niet meer. "Afgelopen weekend werd mijn Nederlands record afgepakt. Dan kun je boos zijn, maar het voelt goed. Zoiets werkt motiverend. En ik train nu met plezier."

Randzaken

Fit of niet, Verweij is blij dat hij nu bij Team4Gold zit, nadat hij met veel bombarie vertrok bij Corendon. De interne ruzies bij zijn oude team zijn ook een oorzaak voor het feit dat Verweij nu niet in actie kan komen, zo zegt hij zelf. "Ik was oververmoeid. Heb veel te veel dingen bij elkaar gedaan. Hard trainen en bezig zijn met randzaken. Sporttechnisch wilden we het anders zien bij mijn oude ploeg. Daar hebben we heel erg ons best voor gedaan. En ik heb toen ook nog een nieuwe sport opgepakt", refereert Verweij aan zijn baanwielrenavontuur. "Daarna was ik vermoeid."

Hoe nu verder? "Het langetermijndoel is natuurlijk de Olympische Spelen en als ik doortrain zoals ik nu doe, dan sta ik er in april heel goed voor om een mooi zomerblok te gaan doen met de ploeg."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl