ANP
NOS NieuwsAangepast

NS'ers mogen in de spits niet met de trein naar hun werk

NS-personeel mag tot het eind van het jaar niet tijdens de spits met de trein naar het werk rijden. De werknemers, die voordelig mogen reizen, moeten dan plaats maken voor passagiers die de volle prijs moeten betalen, heeft NS-topman Roger van Boxtel in een mailtje laten weten.

Er zijn minder treinen dan normaal om iedereen tijdens de drukke spits te vervoeren. Oude treinen zijn uit de dienstregeling gehaald en nieuwe zijn nog niet geleverd. Om het probleem deels op te lossen zet het spoorbedrijf tijdelijk oude dubbeldekkers in.

Drukste maand

Dat is lang niet voldoende om het gebrek aan zitplaatsen op het spoor op te lossen. September is met 33,3 miljoen reizigers de drukste maand. Het studiejaar is begonnen, waardoor veel studenten de trein nemen en de meeste werknemers zijn terug van vakantie, zegt de NS-woordvoerder.

Vooral NS'ers die op het hoofdkantoor in Utrecht werken moeten hun werktijden aanpassen. Ze krijgen daartoe de gelegenheid, zegt de NS. Vergaderingen worden zo gepland dat ze pas ver buiten de spits beginnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl