NOS Nieuws

Betogers Charlotte trekken zich opnieuw niets aan van avondklok

Opnieuw protest in Charlotte ondanks avondklok

Voor de vierde nacht op rij zijn mensen in het Amerikaanse Charlotte de straat opgegaan om te demonstreren. Het protest begon met enkele honderden mensen. Toen de avondklok van kracht werd, vertrokken de meesten naar huis. Enkele tientallen betogers gingen, ondanks het uitgaansverbod, toch door met de demonstratie.

De politie van de hoofdstad van North Carolina zegt, net als gisteren, niet in te grijpen zolang het protest vreedzaam verloopt. De burgemeester stelde de avondklok in na de rellen van dinsdag en woensdag.

Keith Lamont Scott

De betogers zijn woedend over de dood van de 43-jarige Keith Lamont Scott. De zwarte man kwam dinsdag om het leven door politiekogels. Scott had volgens de politie een vuurwapen in zijn hand en wilde dat niet laten vallen. Zijn familie zei dat hij een boek vasthield.

Tijdens de demonstratie riepen de betogers dat de politie de videobeelden van de schietpartij moet vrijgeven. De vrouw van Scott verspreidde eerder al beelden die ze zelf had gemaakt van de fatale middag.

'Als hij maar niet dood is, verdomme'

De avond na de schietpartij gingen honderden mensen de straat op om te protesteren tegen zijn dood. Die demonstratie liep uit op rellen. De politie gebruikte traangas om de woedende menigte uit elkaar te drijven.

Woensdagavond liep het opnieuw uit de hand. Betogers gingen op de vuist met de politie en er werden 44 mensen opgepakt. De gouverneur van North Carolina besloot daarop de noodtoestand uit te roepen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl