De nieuwbouw van studentenvereniging Vindicat aan de Grote Markt
NOS NieuwsAangepast

Groningse studentenvereniging schorst verspreiders bangalijst

De Groningse studentenvereniging Vindicat heeft dertien mannelijke leden geschorst die verantwoordelijk worden gehouden voor het verspreiden van een 'bangalijst'. Daarop staan de namen van 22 studentes, inclusief telefoonnummer en foto, met een 'beoordeling' tussen de één en vijf sterren.

De schorsing is per direct ingegaan en geldt voor onbepaalde tijd. Het verenigingsbestuur zegt verdere maatregelen niet uit te sluiten. Het is nog niet duidelijk of de studentes aangifte bij de politie gaan doen, maar het bestuur zegt er begrip voor te hebben als ze dat doen.

Studentengrap

Het bestuur van de vereniging staat volledig achter de studentes en hun families. "Dit gaat de grenzen van de studentengrap ver te buiten", zegt rector Stijn Derksen.

Volgens Derksen staat de verspreiding van de bangalijst haaks op de normen en waarden van de vereniging en hoe die hun vrouwelijke leden ziet. Hij roept de andere leden op de lijst niet verder te verspreiden.

De meeste studentes op de lijst hebben een ander telefoonnummer genomen. De kosten daarvoor worden door Vindicat vergoed en op de dertien geschorste leden verhaald.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl