ANP
In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS Nieuws

Reuzenpanda's pas over een half jaar naar Nederland

De komst van de twee Chinese reuzenpanda's is een half jaar uitgesteld. Het verblijf dat voor hen wordt gebouwd in Ouwehands Dierenpark in Rhenen is volgens China nog niet goed genoeg, schrijft RTV Utrecht.

Xing Yu en Wu Wen zouden volgens de planning dit najaar naar Nederland komen, nu wordt het dus op zijn vroegst het voorjaar van 2017.

Ouwehands Dierenpark is al vijftien jaar bezig om panda's naar de dierentuin te halen, maar door het staatsbezoek van koning Willem Alexander en koningin Maxima aan China kwam de zaak in een stroomversnelling.

"Toen moest alles hier nog van start gaan", aldus Ouwehands directeur Robin de Lange. "We hoopten met een jaar klaar te zijn. Hoewel alles goed verloopt, vergt het meer tijd." China leent de dieren uit en stelt hoge eisen aan het verblijf.

Krachtige Wolk

De naam van het vrouwtje, Wu Wen, betekent zoveel als Mooie Krachtige Wolk. Xing Ya betekent Elegante Ster. Het is de bedoeling dat ze samen in Rhenen nageslacht gaan zorgen.

Reuzenpanda's zijn ernstig bedreigd en komen alleen nog in China in het wild voor. Bij de laatste telling werd er geschat dat er nog maar 1850 in het wild leven.

Advertentie via Ster.nl