NOS NieuwsAangepast

Nederlandse rolstoelbasketballers eindigen als zevende

Met winst in de strijd om de zevende plek heeft het Nederlandse rolstoelbasketbalteam de Paralympische Spelen afgesloten. In een zinderende wedstrijd tegen Duitsland won de ploeg met elf punten verschil.

De bank van de Nederlandse rolstoelbasketballers bij de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro.

Al in de eerste vier minuten van het eerste kwart had Nederland de overhand, maar Duitsland kwam goed terug en bracht de score na tien minuten op 11-15 voor Duitsland.

In het vervolg waren de teams waren aan elkaar gewaagd. Halverwege de tweede kwart sloeg de Nederlandse ploeg een gat van 6 punten, maar weer kwam Duitsland goed terug met dank aan een groot aantal vrije worpen die Oranje ze toestond. Zo was in het derde kwart de stand weer zo goed als gelijk (39-40).

Beslissend gat

In het laatste kwart sloeg Nederland, met Mustafa Korkmaz en Mattijs Bellers als topscorers (beiden 19 punten), toch een beslissend gaatje. Oranje nam tien punten voorsprong en speelde de wedstrijd vervolgens gedoseerd en gedisciplineerd uit: 61-50.

Nederland werd in de kwartfinales uitgeschakeld door de Verenigde Staten. De Amerikanen spelen vanavond de finale tegen Spanje.

Deel artikel: