1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
AFP
NOS NieuwsAangepast

Chaos rond Aleppo hindert hulpkonvooi

De twee hulpkonvooien van de VN voor de inwoners van Aleppo kunnen nog steeds niet naar de belegerde stad. Even leek het er vanmiddag op dat het Syrische leger zich zou hebben teruggetrokken van de toegangsweg, Castello Road, om ruimte te maken voor het hulpkonvooi van de VN. Maar nadat de regeringstroepen werden aangevallen door rebellen zijn ze nu weer teruggekeerd naar Castello Road, zegt het Russische ministerie van Defensie.

De Russen benadrukken dat de rebellengroepen, die gesteund worden door de Verenigde Staten, zich niet wilden terugtrekken. Om die reden zouden de Syriërs weer zijn teruggekeerd naar de toegangsweg, waardoor het hulpkonvooi nog steeds niet naar Aleppo kan rijden. 

AFP
Ondertussen is het overleven in Aleppo

De twee konvooien met hulpgoederen staan al dagenlang bij de grens met Turkije klaar om naar Aleppo te rijden, maar ze moeten wachten op toestemming van de Syrische regering. Het verlenen van hulp aan de bevolking van belegerde steden heeft prioriteit nu het staakt-het-vuren dat maandag inging, lijkt te houden.

Het Russische ministerie meldt ook dat ze de wapenstilstand met 72 uur willen verlengen. Op maandag ging het staakt-het-vuren in, overeengekomen tussen Rusland en de Verenigde Staten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl