Burgemeester Faber in gesprek met een agent tijdens een extra raadsvergadering
NOS NieuwsAangepast

Burgemeester Zaanstad overleeft debat over onrust in Poelenburg

Burgemeester Faber van Zaanstad heeft een motie van wantrouwen overleefd. Tijdens een extra raadsvergadering werd die ingediend, omdat twee oppositiepartijen vinden dat Faber heeft gefaald in de aanpak van probleemjongeren in de wijk Poelenburg.

Een van de indieners was het raadslid Juliette Rot, dat zelf is bedreigd door de hangjongeren. Ze is niet teleurgesteld dat haar motie is verworpen. "Ik heb grote woorden gesproken over alles dat niet goed ging. Het enige gevoel dat ik daaraan kon verbinden, was een motie van wantrouwen."

'Ik woon hier 39 jaar met plezier en dat wordt nu afgebroken'

Structurele oplossingen

Na het debat zei Faber dat ze altijd vertrouwen had in de goede uitkomst van de motie van wantrouwen. Nu moet het volgens haar weer gaan over structurele oplossingen en niet over haar positie.

De burgemeester maakte verder tijdens de raadsvergadering bekend dat Rot extra beveiliging krijgt. Ze wilde niet ingaan op welke maatregelen er zijn genomen.

Vechtpartij

Gistermiddag zijn er opnieuw mensen gearresteerd in de wijk Poelenburg. Dat gebeurde na een vechtpartij bij de supermarkt, waar vaker incidenten zijn geweest.

Na de arrestaties werd het weer rustig in de wijk, zegt de politie. Hoeveel mensen er precies zijn gearresteerd kan de woordvoerder niet zeggen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl