Brekelmans
NOS NieuwsAangepast

Rapper Boef weer op vrije voeten na gevecht

Rapper Boef, die dit weekend werd aangehouden, is weer op vrije voeten. Hij blijft wel verdachte. De 23-jarige rapper uit Tilburg werd aangehouden op verdenking van opruiing.

Zondagavond ontstond grote onrust in Tilburg-Noord, toen een groep van meer dan honderd mensen gewapend met stokken over straat liep.

De politie liet weten dat mogelijk een grote vechtpartij tussen aanhangers van twee bekende rappers, Boef en Para Soma, was voorkomen. De twee gingen wel met elkaar op de vuist, zo blijkt uit beelden op internet. Later eisten beiden de overwinning van dat gevecht op. Aanleiding was een ruzie die via sociale media werd uitgevochten.

Geen medewerking

Rapper Para Soma gaf later toe dat de twee in Tilburg-Noord hadden afgesproken om hun ruzie uit te vechten. Ze hadden hun gevecht aangekondigd op sociale media.

Volgens het Openbaar Ministerie werkte Boef niet mee aan het onderzoek en kon daarom pas vandaag worden vastgesteld dat er onvoldoende bewijs is om hem nog langer vast te houden. Het onderzoek wordt voortgezet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl