ANP

Na de miljardenheffing die Apple moet betalen omdat het in Ierland te weinig belasting heeft afgedragen, moet ook Ikea vrezen voor een naheffing.

De Europese Commissie gaat beschuldigingen van de Groenen in het Europees Parlement onderzoeken dat Ikea de afgelopen zes jaar belasting heeft ontweken. Dat zegt eurocommissaris Margrethe Vestager in een interview met Bloomberg.

Het woonwarenhuis zou daardoor minstens 1 miljard euro te weinig belasting betaald hebben, bleek in februari uit het onderzoek

Gelijke behandeling

Vestager zegt tegen Bloomberg dat ze de informatie van de Groenen heeft gekregen, maar dat ze verder nog geen commentaar kan geven, aangezien dit pas kort geleden is.

Sinds de forse naheffing voor Apple is er kritiek vanuit de VS op Vestager. Zij zou zich vooral richten op Amerikaanse bedrijven. 

Maar dat ontkent Vestager. "We doen ons best om die selectieve voordelen te vinden. We richten ons op niemand. We hebben namelijk de verplichting van gelijke behandeling. Ongeacht de nationaliteit, de grootte of het soort bedrijf."

STER reclame