Nederlander kijken gemiddeld een uur per dag op Netflix ANP

Net als klanten van KPN kunnen ook Ziggo-abonnees binnenkort Netflix kijken op hun settopbox. Netflix heeft een app ontwikkeld voor het kastje van Ziggo, die door de de grootste kabelaar van het land zal worden verspreid. Daardoor kunnen gebruikers dezelfde decoder gebruiken om tv- en Netflix-uitzendingen te kijken.

Ziggo werkt niet zomaar mee: het bedrijf krijgt betaald voor elke nieuwe gebruiker die via de settopbox van Ziggo binnenkomt. Om hoeveel geld het gaat, wil Ziggo niet zeggen.

Horizon-box

De app werkt alleen op de zogeheten Horizon-box. Die kastjes kosten een paar euro meer per maand dan een reguliere settopbox. Ziggo probeert nog om de Netflix-app ook geschikt te maken voor andere settopboxen.

Het is onbekend wanneer de app precies zal verschijnen, maar volgens Liberty Global, het moederbedrijf van Ziggo, zal dat nog dit jaar gebeuren. Liberty Global gaat de app ook in andere landen verspreiden, maar Nederland is als eerste aan de beurt.

4K

Daarnaast werkt Ziggo-moederbedrijf Liberty Global aan een settopbox die 4K-beelden kan tonen. Dat is de opvolger van het beeldformaat Full HD, met een een vier maal zo hoge resolutie. Dat nieuwe kastje wordt volgend jaar geïntroduceerd, maar wanneer hij naar Nederland komt is nog niet bekend.

STER reclame