De website van Netflix EPA

KPN gaat streamingdienst Netflix onderdeel maken van zijn pakket interactieve televisie. Daarmee is KPN de eerste provider in Nederland die de dienst zo prominent aanbiedt. 

Tot nu toe konden televisiekijkers alleen via bijvoorbeeld een smart-tv of aparte kastjes zoals Apple TV of Chromecast op een tv-scherm naar Netflix kijken. 

Het is alleen niet zo dat de provider ook de abonnementskosten gaat betalen. Je moet dus nog steeds apart een Netflix-abonnement afsluiten. Vervolgens kun je met de gegevens van dat abonnement via het interactieve menu inloggen.

Toegang

Aan het eind van deze maand moeten 20.000 KPN-klanten toegang hebben tot Netflix. Vervolgens wordt de dienst geleidelijk verder verspreid. Gebruikers krijgen een melding als Netflix aan hun pakket is toegevoegd. Ook Telfort- en Xs4all-klanten krijgen op deze wijze toegang tot Netflix, belooft de provider. In totaal maken volgens KPN 1,7 miljoen mensen gebruik van interactieve televisie.

KPN wil zelf ook Netflix-achtige content gaan aanbieden. Zo werkt het bedrijf aan de productie van een tv-serie over de Brusselse politiek. Daarnaast is KPN ook druk met 'Play', een video-on-demand-dienst die zich richt op smartphone-gebruikers.

STER reclame