NOS NieuwsAangepast

Negen aanhoudingen in Zaandamse wijk Poelenburg

Zaandamse burgemeester stelt samenscholingsverbod in

In de Zaandamse wijk Poelenburg heeft de politie gisteravond en vannacht acht mensen aangehouden. Vanochtend kwam daar de arrestatie bij van een 19-jarige Zaandammer wegens opruiing. Bij het doorzoeken van zijn woning werd onder andere zoals de politie dat noemt "een digitale gegevensdrager" in beslag genomen. Onbekend is nog wie de arrestant is.

Zeven andere arrestanten zijn tussen de 19 en 28 jaar, en er is een man van 54 bij, allemaal Zaandammers. Ze zijn aangehouden in verband met overtreding van het pas afkondigde samenscholingsverbod of wegens belediging van de politie. Wie zich niet houdt aan het verbod kan worden weggestuurd, bekeurd of opgepakt.

Als extra maatregel kan een gebiedsverbod worden opgelegd aan mensen die zich niet houden aan het samenscholingsverbod.

In een persbericht zegt de politie dat opgetreden wordt tegen een groep jongeren die overlast veroorzaken bij een supermarkt in de wijk Poelenburg. Ook wordt meer cameratoezicht ingezet en er zijn extra surveillances.

Burgemeester Faber van Zaanstad zei gisteren in het programma Pauw dat de politie harder gaat optreden tegen hangjongeren.

Intimidatie

In de wijk is het al weken onrustig. Er zijn klachten over overlast en intimidatie bij een supermarkt door een groep Turks-Nederlandse jongeren. Zowel voorbijgangers, winkelpersoneel als politieagenten zijn geïntimideerd.

De bedreiging van het raadslid Juliëtte Rot, zondag voor het oog van de camera, was kennelijk de druppel die de emmer deed overlopen. De jongeren die het raadslid intimideerden, maken deel uit van de groep die overlast geeft.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl