NH/Mariska Deurholt
In samenwerking met
NH Nieuws
NOS NieuwsAangepast

Supermarkt Zaandam beklad met hakenkruis

De gevel van een Vomar in Zaandam in de wijk Poelenburg is vannacht beklad met een hakenkruis. Op het raam stond "wat jullie weik, ons land".

Een medewerker van de supermarkt wil geen commentaar geven, schrijft NH. Ze wil wel zeggen dat de tekst en het hakenkruis inmiddels zijn weggehaald.

De wijk kwam afgelopen week in het nieuws door het gedrag van een groep Turks-Nederlandse jongeren. Een van hen maakt dagelijks video's die hij op YouTube plaatst. Het overgrote deel van de filmpjes speelt zich af op een pleintje voor de Vomar.

Agressie

In de video's zijn voorvallen van agressie en intimidatie te zien. Zo krijgt een fietser een klap in zijn gezicht, is er een vechtpartij met een voorbijganger, wordt de politie belachelijk gemaakt en wordt een cameraploeg lastiggevallen. Premier Rutte noemde de jongeren "tuig van de richel".

De jongeren zeiden voor de camera van NH dat ze zich van geen kwaad bewust zijn. "We zijn alles behalve een bedreiging. Kom gezellig hiernaartoe. We gaan barbecuetjes doen, beetje voetballen, gezellig doen. We zijn gezellige jongens. We zijn broeders."

Advertentie via Ster.nl