NOS Nieuws

Zorgpremie stijgt volgend jaar gemiddeld 3,50 euro

De zorgpremie stijgt volgend jaar met zo'n 3,50 euro per maand. Haagse ingewijden bevestigen een bericht daarover in het AD. Het kabinet gaat ervan uit dat de premie voor de basisverzekering tegen ziektekosten volgend jaar gemiddeld uitkomt op zo'n 103 euro. Nu is dat nog ongeveer 100 euro, 3 euro meer dan een jaar eerder.

Het kabinet zal de verwachting bekendmaken op Prinsjesdag. De precieze premies hangen af van de individuele zorgverzekeraars. Die maken de bedragen de komende maanden bekend.

Het was al langer bekend dat er volgend jaar dingen veranderen in het basispakket: zo worden vanaf 2017 ooglidcorrecties en borstprotheses weer vergoed. Ook fysiotherapie om etalagebenen te behandelen komt in het pakket, net als het vervangen van de tanden voor jongeren tot 23 jaar.

De maximale zorgtoeslag, de tegemoetkoming voor de zorgkosten van de laagste inkomens, stijgt volgend jaar met zo'n 2 euro per maand.

Gisteren werd al duidelijk dat het verplichte eigen risico in de zorg volgend jaar gelijk blijft aan dit jaar: 385 euro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl