Blind: 3-1 of 4-1 overwinning was normaal geweest

time icon

Bondscoach Danny Blind verweet zijn ploeg weinig na het 1-1 gelijkspel bij Zweden. "Ze hebben een heel goede teamprestatie geleverd", aldus Blind. "De wil om te winnen straalde ervanaf. De ploeg heeft heel gedisciplineerd gespeeld."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/2 Blind: 1-3 of 1-4 was normaal geweest

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2/2 WK-kwalificatie: Zweden-Nederland

"Alleen hebben de spelers verzuimd zichzelf te belonen", vervolgde de bondscoach. "We hebben te veel kansen gemist, want 1-3 of 1-4 was gezien de verhoudingen een normale uitslag geweest. En we geven de goal weg. Een persoonlijke fout, een domper."

'Ongelooflijke fout arbiter'

De Italiaanse arbiter Daniele Orsato floot volgens Blind een sterke wedstrijd, maar maakte bij het afkeuren van de treffer van Bas Dost "een ongelooflijke fout". Blind: "Het was een zuivere treffer. Dat kon er ook nog wel bij. In zo'n hoek zit je, dat blijkt wel."

Over de druk vooraf op Oranje en zijn positie had Blind zich niet druk gemaakt. "Die druk voel ik niet. Tien jaar geleden als trainer van Ajax sliep ik er niet van, maar ik heb me voorgenomen te doen wat ik moet doen. Als het goed is, is het goed. Als het niet goed is, moet men ingrijpen."

STER Reclame