NOS Voetbal

Strootman: ik ben hier als enige verantwoordelijk voor

Na het 1-1 gelijkspel van het Nederlands elftal in Zweden heeft Kevin Strootman het boetekleed aangetrokken. "Het was een ongelooflijke blunder. Ik ben als enige verantwoordelijk voor dit verlies van twee punten."

Strootman verspeelde in de eerste helft op de rand van het eigen zestienmetergebied de bal en daardoor kon Marcus Berg de 1-0 binnenschieten. "Ik weet niet wat ik daar deed. Ik moet gewoon die bal wegschieten. Het is allemaal mijn schuld."

Aan de andere kant: als Nederland meer dan één van de vele kansen had benut, was er gewoon gewonnen. "Dat weet ik, maar we hebben geen kans weggegeven op die fout van mij na. Anders was het hier 1-0 voor ons geworden."

Als iemand anders zo'n fout zo maken, zou ik denken: wat een klootzak.

Kevin Strootman

Strootman voelt zich zelfs zo schuldig, dat hij niets wil zeggen over de scheidsrechter die een doelpunt van Bas Dost afkeurde. "Laat mij op dit moment maar niet over fouten van anderen praten."

De middenvelder van AS Roma bleef de hele wedstrijd aan zijn fout denken. "Tuurlijk. Ik kan wel zeggen dat ik professioneel genoeg ben om dat van me af te zetten, maar dat is niet zo. Als iemand anders zo'n fout zou maken, zou ik denken: wat een klootzak."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl