NOS Sport

Wereldkampioen Herlings: eindelijk heb ik 'm!

Al twee keer eerder werd hij wereldkampioen in de MX2-klasse en in de nacht van zaterdag op zondag schreef motorcrosser Jeffrey Herlings daar een derde titel bij. "Eindelijk heb ik 'm! Ik was zo zenuwachtig en ik heb hier zo lang op gewacht."

Na zijn wereldtitels in 2012 en 2013 maakte Herlings ook in 2014 en 2015 kans op de titel, maar verschillende blessures gooiden roet in het eten. Dit seizoen won de 21-jarige motorcrosser de eerste twaalf grands prix, waarna een sleutelbeenbreuk hem zeven weken aan de kant hield.

"Ik zit pas drie weken weer op de motor en bovendien had ik last van een jetlag", vertelde Herlings na afloop van de GP van de Verenigde Staten. "Ik voelde heel veel druk om te winnen, dus ik ben echt ontzettend blij dat het is gelukt."

Motorcrosser Herlings pakt derde wereldtitel

Herlings stelde zijn wereldtitel al veilig na de eerste manche, waarin hij als eerste over de streep kwam. De tweede manche finishte hij als derde, de dagwinst ging naar de Amerikaan Cooper Webb.

"De hele wereld keek uit naar dat gevecht tussen Webb en mij", vertelde Herlings. "Ik ben blij met de uitkomst. Helaas heb ik het gevecht vandaag verloren, maar de oorlog heb ik gewonnnen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl