NOS Sport

Herlings pakt overtuigend derde wereldtitel

Motorcrosser Herlings pakt derde wereldtitel

Motorcrosser Jeffrey Herlings heeft in het Amerikaanse Concord voor de derde keer de wereldtitel in de MX2-klasse in de wacht gesleept. De Brabander won de eerste manche en is onbereikbaar geworden voor zijn concurrenten.

"Eindelijk heb ik die derde titel na zoveel blessures. Ik was zo zenuwachtig. Ik weet niet wat ik moet zeggen", reageerde de wereldkampioen, die in de tweede manche als derde over de finish kwam. De dagprijs ging naar de Amerikaan Cooper Webb.

Herlings: eindelijk heb ik 'm!

De pas 21-jarige Herlings won dit seizoen de eerste twaalf grands prix, waarna een sleutelbeenbreuk hem zeven weken aan de kant hield.

Rentree

Hij stapte in augustus in Assen weer op de motor en voor eigen publiek was hij direct de sterkste.

De Brabander werd eerder wereldkampioen in 2012 en 2013. De afgelopen twee jaar leek hij eveneens soeverein op weg naar de titel, maar blessures gooiden beide jaren roet in het eten.

Titel Gajser

Ook bij de zwaardere motoren, de MXGP, viel in Charlotte al in de voorlaatste race van het kampioenschap de beslissing. De Sloveen Tim Gajser stelde op zijn Honda met de tweede plaats in de tweede race de wereldtitel veilig. Gajser, die vorig seizoen in de MX2 na het wegvallen van Herlings de titel opeiste, toonde zich in zijn debuutjaar op de zwaardere motor gelijk de beste.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl