Hans Alders ANP

Nationaal Coördinator Groningen (NCG) Hans Alders neemt ook de bemiddeling van oudere complexe aardbevingsschades over van de NAM en het Centrum Veilig Wonen.

Sinds 1 januari 2016 bemiddelt Alders in complexe schadedossiers waar meer mee aan de hand is dan alleen fysieke schade aan de woning, of waar niet alleen aardbevingen de oorzaak zijn van de schade.

De Nationaal Coördinator heeft het grootste deel van de complexe gevallen van dit jaar afgerond, en neemt nu volgens RTV Noord ruim honderd complexe schadedossiers van voor 1 januari over.

Corporaties ontevreden     

Intussen hebben dertien corporaties in de provincie Groningen een brief gestuurd aan de Tweede Kamer omdat ze ontevreden zijn over de samenwerking met de NAM, het Centrum Veilig Wonen en de Nationaal Coördinator.

Zij willen meer duidelijkheid over de risico's van aardbevingen, de te hanteren bouwnormen, het tempo van het schadeherstel, en hun financiële tegemoetkoming zodat ze een verstandig langetermijnbeleid kunnen voeren.

Ook de Groningse belangenclubs morren. Zij vinden dat Alders in zijn werk wordt beperkt doordat de NAM alle schade-inspecties zelf uitvoert.

STER reclame