Paul Tang
NOS Nieuws

Tang mogelijk kandidaat-lijsttrekker PvdA

Paul Tang overweegt zich kandidaat te stellen om bij de Tweede Kamerverkiezingen lijsttrekker te worden van de PvdA. Hij bevestigt een bericht uit de Volkskrant dat hij erover nadenkt om zich aan te melden als de strijd om het lijsttrekkerschap alleen gaat tussen partijleider Samsom en vicepremier Asscher.

Samsom zei vorige week dat hij zich binnenkort kandidaat zal stellen. Asscher denkt er nog over na en hakt in oktober de knoop door. Ook de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb wordt vaak genoemd als lijsttrekker, maar die heeft al een paar keer gezegd dat hij niet meedoet aan een strijd met Samsom.

Tang is de delegatieleider van de PvdA in het Europees Parlement. Eerder zat hij in de Tweede Kamer. Hij is bang dat Samsom en Asscher niet genoeg afstand willen nemen van het kabinetsbeleid als ze niet 'naar links worden geduwd'. "We moeten ons teweerstellen tegen Rutte. Die vertelt een Thatcher-verhaal, maar dan vrolijk verpakt. De PvdA moet de hoeder zijn van de verzorgingsstaat en dat linkse geluid moet gehoord worden in een interne verkiezingsstrijd", zegt Tang tegen de Volkskrant. Hij wil nu verder geen toelichting geven.

Eerder dit jaar pleitte Tang ervoor dat de eurolanden Griekenland een groot deel van de Europese schulden kwijtschelden. PvdA-minister Dijsselbloem ziet daar niets in.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl