NOS Nieuws

Van der Steur vindt ook tweede versie conceptbrief Teevendeal terug

Minister Van der Steur heeft ook de tweede versie gevonden van een conceptbrief over de Teevendeal, waaraan hij destijds als VVD-Kamerlid heeft meegeschreven. Hij zei eerder dat die brief onvindbaar was, maar heeft hem nu toch op kunnen halen uit een mailbox die hij inmiddels niet meer gebruikt.

De minister heeft de tweede versie nu ook naar de Tweede Kamer gestuurd. Die vroeg net voor het reces om alle versies van de omstreden kabinetsbrief boven tafel te halen. Op de nieuw opgedoken versie staan opmerkingen van Kamerlid Van der Steur aan minister Opstelten als: "Als je het dossier kent, is dit geen slimme opmerking".

'Gedonder'

De eerdere versie van de brief van toenmalig minister Opstelten maakte al duidelijk dat Kamerlid Van der Steur zich intensief had bemoeid met de brief die Opstelten aan de Kamer stuurde. Hij had opmerkingen in de kantlijn geschreven als "Daar komt hoe dan ook gedonder van" en Waarom dit niet verwijderen?" en op die manier invloed uitgeoefend op de uiteindelijke versie.

In één van de lastige debatten met de Kamer over de Teeven-deal gaf minister Van der Steur toe dat hij met zijn bemoeienis als Kamerlid destijds een grens had overschreden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl