NOS Nieuws

Van der Steur: geen tweede brief met kanttekeningen gevonden

Er is geen tweede versie gevonden van een brief van oud-minister Opstelten met aantekeningen van het toenmalige Kamerlid Van der Steur. Dat meldde Van der Steur, inmiddels zelf minister van Veiligheid en Justitie, voor aanvang van een nieuw debat in de Tweede Kamer over de Teevendeal.

Van der Steur zei dat er maar één versie van de brief over de Teevendeal is gevonden, waarop hij aantekeningen heeft gemaakt. Die hebben de Kamerleden maandag gekregen.

D66-Kamerlid Verhoeven vroeg gisteren of alle versies van de brief met aantekeningen van Van der Steur nu boven tafel waren. Van der Steur verzekert dat dit het geval is. Er is gezocht naar een tweede brief met commentaar van zijn hand, maar "de politiek assistent heeft deze vervolgopmerkingen niet doorgestuurd". Hij is ook niet teruggevonden bij een herstel van de mailbox van deze medewerker.

'Gedonder'

Uit de versie van de brief die maandag naar de Kamer ging, bleek dat Van der Steur meeschreef aan de brief die uiteindelijk op 3 juni 2014 naar de Kamer ging. Hij schreef op die versie opmerkingen als "Daar komt hoe dan ook gedonder van" en "Waarom dit niet verwijderen?"

Als er alsnog een andere versie met zijn aantekeningen opduikt, zal hij die meteen naar de Kamer sturen, beloofde Van der Steur. Hij wees erop dat het zeer uitzonderlijk is dat de Kamer een conceptbrief met commentaar krijgt en dat het verzoek alleen is ingewilligd omdat het gaat om het commentaar van een Kamerlid dat inmiddels minister is.

De Kamer wil weten of Van der Steur de ongeschreven regel in de politiek heeft overtreden dat een Kamerlid niet moet meeschrijven aan een brief van een minister.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl