AFP
NOS Nieuws

Opnieuw onrust Gabon, 1100 arrestaties

In Gabon zijn de afgelopen twee dagen zeker 1100 demonstranten opgepakt. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken in het land hadden de arrestanten gegooid met granaten en hadden ze AK-47 machinegeweren bij zich.

Gisteren braken in Gabon rellen uit na de bekendmaking van de uitslag van de presidentsverkiezingen. Onder meer het parlementsgebouw in de hoofdstad Libreville werd in brand gestoken. De betogers zeggen dat er is gefraudeerd en dat Ali Bongo niet aan mag blijven als president.

Oppositieleider Ping riep zichzelf afgelopen weekend uit tot winnaar. Hij heeft tegen de BBC gezegd dat een helikopter van de presidentiële garde zijn hoofdkantoor heeft gebombardeerd. Daarbij zijn volgens Ping twee mensen om het leven gekomen.

Volgens Ping weet iedereen wie de echte winnaar is. Hij wijst vooral op de uitslag in de provincie van president Bongo. Daar was volgens de uitslag de opkomst 99,93 procent en stemde 95 procent op Bongo. In alle andere provincies lag de opkomst tussen de 45 en 71 procent.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl