De tenten zijn in de winter te koud om te wonen EPA

Houten huisjes voor overlevenden aardbeving Italië

time icon

De Italiaanse autoriteiten gaan eenvoudige houten chaletjes bouwen voor de mensen die hun huis zijn kwijtgeraakt bij de aardbeving vorige week.

De slachtoffers van de aardbeving zijn nu ondergebracht in tentenkampen, maar de tenten bieden niet genoeg beschutting in de herfst en de winter.

De houten huizen kunnen dicht bij de verwoeste woningen worden neergezet, waarmee tegemoet wordt gekomen aan de wens van de bewoners.

Medische diagnose

De beroemde Italiaanse architect Renzo Piano is door premier Renzi gevraagd een leidende rol te spelen bij de bouw van de chalets. Ook heeft de architect een plan opgesteld om bestaande openbare gebouwen te versterken.

Tegen de Britse krant ​The Guardian zei hij dat het mogelijk is om de miljoenen openbare gebouwen en culturele bezienswaardigheden in aardbevingsgebied veilig te maken door middel van een subtiele wetenschappelijke benadering. Hij vergeleek die methode met een medische diagnose. Het is een operatie die zo'n vijftig jaar zal duren.

Piano pleit ook voor een wetswijziging waardoor het niet meer mogelijk is om gebouwen neer te zetten die niet tegen aardbevingen bestand zijn.

STER Reclame