1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS Nieuws

OM eist acht jaar cel tegen doodrijder A2

Het Openbaar Ministerie wil dat de automobilist die eind vorig jaar een dodelijk ongeluk veroorzaakte op de A2 acht jaar celstraf krijgt. Ook zou hij tien jaar niet meer mogen autorijden. Volgens de officier van justitie is de man van 46 schuldig aan doodslag en poging tot doodslag.

Neil van der L. reed met ruim 200 kilometer per uur in op een auto van een gezin. De vader kwam om het leven, vijf van de zes andere inzittenden raakten gewond. De verdachte gaf vanochtend tijdens de zitting toe dat hij als een bezetene heeft gereden.

Stevige strafeis tegen hardrijder A2

De verdachte had moeten en kunnen remmen, zegt de officier van justitie, en hij heeft dus bewust een risico genomen. Daarnaast heeft Van der L. er zelf voor gekozen om speed te gebruiken waardoor hij in een psychose raakte. Hij is dus niet ontoerekeningsvatbaar, stelt het OM.

Advocaat Spong, die de verdachte verdedigt, zegt dat zijn cliënt nooit de bedoeling had iemand dood te rijden. Hij stelt dan ook dat er van opzet geen sprake was, dus ook niet van (poging tot) doodslag. Hij vindt dat Van der L. op dit punt moet worden vrijgesproken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl