Het jongetje werd op 8 juni gevonden aan de oever van de Sloterplas
NOS Nieuws

Dode baby Sloterplas mogelijk mediterraans

Het jongetje van een paar dagen oud dat in juni dood werd gevonden langs de oever van de Sloterplas in Amsterdam, is waarschijnlijk van Zuid-Europese of Noord-Afrikaanse afkomst. Dat blijkt uit onderzoek naar de geografische herkomst van de baby.

De kans is volgens onderzoeker Ton Uiterwijk van het Team Grootschalige Opsporing groot dat de moeder van de baby een mediterrane afkomst heeft, al is dat niet helemaal zeker. Over de vader van het jongetje zijn de onderzoekers zekerder; hij is afkomstig uit Noord-Afrika of Zuid-Europa.

Verwantschapsonderzoek

De politie wil een verwantschapsonderzoek uitvoeren om eventuele familieleden op te sporen. Ook hoopt de politie op nieuwe tips nu de vondelingenzaak weer publiciteit krijgt.

Maandag wordt het jongetje begraven op begraafplaats Sint Barbara in Amsterdam. Hij krijgt een openbare afscheidsbijeenkomst.

Voorbijganger

Het kindje werd op 8 juni door een voorbijganger gevonden aan de rand van de Sloterplas. Het was gewikkeld in een sjaal en was in een tas gestopt. Een week na de vondst werd een stille tocht gehouden, die werd georganiseerd door het stadsdeel Amsterdam-West en de politie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl