Deze foto werd door de politie op Facebook geplaatst
NOS Nieuws

Rechercheur schrijft emotioneel gedicht over gevonden dode baby

"Ik heb je gekleed, ik heb je gewiegd. Ik heb voor je gezongen, ik heb je in je kistje neergelegd." Zo begint het gedicht van een politiemedewerker die nauw betrokken was bij het onderzoek naar de gevonden dode baby in Amsterdam. Het pasgeboren jongetje werd op 8 juni gevonden bij de Sloterplas.

Rechercheur Judith vond het onderzoek zo bijzonder dat ze er een gedicht en een blog over schreef. Ook maakte Judith een foto van het kistje in het uitvaartcentrum. "Ik heb gedaan wat ik kon", gaat het gedicht verder. "Hopende dat hij nu in een mooie wereld is. Ik neem afscheid van je kindje. Rust zacht, mooi klein jongetje."

Bij het gedicht werd ook een blog geschreven

In haar blog bij het gedicht beschrijft Judith het moment waarop ze de melding van de vondst kreeg. "Op de plaats delict was een bijzondere, intense emotie voelbaar. Rustig benaderde ik de plek waar je was aangetroffen. Er lag een tasje in het gras. Stiekem hoopte ik dat je een pop was. Een pop verloren tijdens een wandeling door het park."

De tranen rolden soms over mijn wangen.

Rechercheur Judith

Het moment waarop Judith zag dat het kindje levenloos was, was heel intens, gaat ze verder. "Met woorden is niet te beschrijven wat het met mij deed. Zoals men mag verwachten werd er zorgvuldig onderzoek gedaan. Een onderzoek dat werd overschaduwd door emotie. De tranen rolden soms over mijn wangen. Ik liet ze gaan. Het was een bijzonder onderzoek."

Op 29 augustus wordt het jongetje begraven. Judith heeft nog een laatste wens: dat zijn moeder zich meldt. "Want al draag ik je mee in mijn hart, jouw moeder heeft jou ónder haar hart gedragen. Zij zou degene moeten zijn die jou voor de laatste keer in haar armen naar je rustplaats brengt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl