Stille tocht voor dode baby Sloterplas
NOS Nieuws

Twintig nieuwe tips over dode baby bij Sloterplas

De politie in Amsterdam weet nog weinig meer over de dode baby die vorige week woensdag aan de oever van de Sloterplas werd gevonden. Daarom werden vandaag, een week na dato, in de buurt van de vindplaats van het lijkje voorbijgangers aangesproken.

Dat heeft twintig nieuwe tips opgeleverd.

Het lijkje van het pasgeboren kind was in een sjaal gewikkeld en zat in een tas. Het jongetje werd gevonden door een voorbijganger. Het had een rompertje aan.

De politie stond met een mobiel bureau bij de plas en heeft ongeveer 200 mensen aangesproken. "Wandelgroepjes, joggers, scholieren, toeristen, mensen met kinderwagens, iedereen die maar langs kwam", laat een woordvoerder weten.

Stille tocht

De voorbijgangers kregen de foto van de tas en de sjaal te zien, met de vraag of ze iemand kenden met zo'n tas of sjaal. De politie hoopt zo de moeder of ouders van het kind op te sporen. Ook is gevraagd of hen die avond iets is opgevallen.

Tot vandaag waren al zo'n dertig tips binnengekomen.

Vanavond werd een stille tocht gehouden voor het kind. Enkele tientallen mensen liepen naar de vindplaats van het jongetje, legden daar bloemen en knuffelbeesten neer en staken kaarsjes aan.

Het aanknopingspunt voor het onderzoek zijn deze tas en sjaal

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl