Getty
NOS Voetbal

Gullit: ik heb geen promotie geëist

Ruud Gullit ontkent dat hij bij een eventueel vertrek van Danny Blind bij Oranje de nieuwe bondscoach moest worden. Volgens de technisch directeur van de KNVB, Hans van Breukelen, was dat een van de twee redenen waarom de onderhandelingen met Gullit over een functie in de technische staf zijn gestrand.

"Wat Van Breukelen zegt is pertinent niet waar", zegt Gullit tegen de NOS. "Ik heb gevraagd aan de bond of ik op papier kon krijgen of ik bij een vertrek van Blind of de andere assistent Marco van Basten, en dat voor mij consequenties zou hebben, opnieuw kon onderhandelen over mijn positie. Voor Van Breukelen was dat logisch, maar hij weigerde om dat in het contract te zetten. Daar kon ik niet mee leven. Op de dag dat Van Breukelen in Zeist de deur achter zich dichttrekt, is die mondelinge afspraak niets meer waard."

Gullit is daarnaast verbaasd dat de KNVB niet wilde instemmen met een vertrekclausule. "Dat begrijp ik niet. Een clausule om te vertrekken bij een verbeterde aanbieding is heel normaal in de voetbalwereld. Iedereen heeft zo'n clausule, alleen Van Breukelen wilde er niet mee akkoord."

Dick Advocaat, de assistent-trainer die Gullit zou gaan opvolgen, had wel zo'n clausule en kon daarom vertrekken naar Fenerbahçe.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl