Slechts 26.000 supporters bij Europese thuiswedstrijden van Feyenoord dit seizoen
NOS Voetbal

Feyenoord speelt Europese duels in halflege Kuip

Er zullen tijdens de drie thuiswedstrijden in de groepsfase van de Europa League heel wat minder Feyenoordsupporters in de Kuip zijn dan normaal. Om nieuwe ongeregeldheden tegen te gaan brengt de Rotterdamse club de capaciteit van het stadion terug naar 26.000 tijdens Europese thuisduels. Dat is bijna een halvering.

Feyenoord neemt die maatregelen omdat het van de Europese voetbalbond UEFA al twee voorwaardelijke straffen heeft staan en het wil voorkomen dat die straffen worden omgezet in onvoorwaardelijk. Het gaat om twee keer een straf van een wedstrijd zonder publiek vanwege ongeregeldheden tijdens de thuiswedstrijd tegen AS Roma in het seizoen 2014-2015.

Gudde: één aansteker op het veld kan al tot straf leiden

Het terugbrengen van de capaciteit is niet de enige maatregel die Feyenoord neemt. Er zullen ook rondom het speelveld netten van tenminste tien meter hoog worden opgehangen, om te voorkomen dat er voorwerpen op het veld worden gegooid. Ook zet de club extra stewards in.

"Feyenoord acht deze maatregelen, hoe drastisch ze in de ogen van de club ook zijn, allerminst overdreven en absoluut noodzakelijk", zo valt te lezen op de website van de club. "De misstanden waarvoor Feyenoord door de UEFA is bestraft, worden door de club op geen enkele wijze getolereerd of gebagatelliseerd en wil de club uit haar stadion bannen. In het belang van (de toekomst van) de club mag het niet opnieuw misgaan. Dat is waarom Feyenoord genoodzaakt is om deze maatregelen te nemen."

De maatregelen kosten de club minimaal 1,5 miljoen euro. Dat bedrag loopt op als Feyenoord verder komt in de Europa League.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl