NOS
NOS Voetbal

Straf Feyenoord nog niet definitief

De straf die de UEFA Feyenoord zou hebben opgelegd wegens ongeregeldheden tijdens het Europa League-duel met AS Roma, die de club maandag zelf bekendmaakte, is nog niet definitief. Dat meldt Feyenoord vandaag op de website.

Bij nadere bestudering blijkt het om een voorstel van een inspecteur van de UEFA aan de tuchtcommissie van de Europese voetbalbond te gaan. Die commissie moet nog een uitspraak doen.

"De tuchtcommissie vergadert hier op 21 mei over en neemt dan een beslissing", reageerde een woordvoerder van de UEFA tegen de NOS. "Op die dag of de volgende dag volgt ook de uitspraak. Aangezien Feyenoord al is uitgeschakeld is er geen haast bij. Dit is de gebruikelijke procedure."

Straf

Tijdens de wedstrijd werd onder meer een opblaasbare banaan het veld opgegooid. Nadat er vuurwerk op het veld was gegooid, werd de wedstrijd ook even stilgelegd.

De inspecteur wil Feyenoord één Europees duel zonder publiek laten spelen wegens racistisch gedrag van de aanhang en tevens moet de club daarvoor een boete van 50.000 euro betalen. Daarnaast stelt de inspecteur een voorwaardelijke straf voor van één Europees duel zonder publiek wegens het afsteken van vuurwerk, het op het veld gooien van voorwerpen en het blokkeren van de trappen door de aanhang. Ook hiervoor moet de club een boete van 50.000 euro betalen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl