In Android Nougat kun je twee apps naast elkaar draaien
NOS Nieuws

Android 7.0 beschikbaar, maar veel gebruikers moeten wachten

Google heeft vanavond de nieuwste versie van zijn mobiele besturingssysteem Android beschikbaar gesteld. Het gaat om 7.0, die door de internetgigant 'Nougat' wordt genoemd. De update bevat vooral kleinere verbeteringen.

Ook zitten er enkele visuele wijzigingen in, waarbij opvalt dat Google de rest probeert bij te benen. Zo is het nu mogelijk om twee app-vensters naast elkaar open te hebben, iets wat LG, Samsung, Apple en Windows al langer ondersteunen.

Daarnaast kun je direct op meldingen reageren, zonder bijvoorbeeld WhatsApp te hoeven openen. Dit is bij Apple's iOS al langer mogelijk.

Eigen sausje

Google heeft Nougat alleen beschikbaar gesteld voor zijn eigen apparaten: de Nexus 6, 6P, 5X, Pixel C of Nexus 9 tablet. Heb je een ander Android-toestel, dan zul je nog even moeten wachten en is het zelfs de vraag of je telefoon wel de update krijgt.

Wanneer andere fabrikanten volgen, is altijd onduidelijk. Zij willen hun eigen sausje over de software gooien en dat kost tijd. Daarnaast verschilt het per fabrikant welke telefoon nog de update meekrijgt; de ene fabrikant ondersteunt een telefoon langer dan de andere.

De Consumentenbond is daar niet blij mee en eiste begin dit jaar in een kort geding dat Samsung zijn Android-telefoons beter zou gaan updaten. De bond verloor de zaak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl