Sarkozy spreekt zijn partijleden toe
NOS Nieuws

Het hoge woord is eruit: Sarkozy wil weer president worden

Nicolas Sarkozy wil volgend jaar meedoen aan de Franse presidentsverkiezingen. Dat besluit werd al een tijd verwacht, maar vandaag was het zover. Sarkozy zette de aankondiging zelf op Facebook.

Het bericht van Sarkozy op Facebook

Sarkozy (61) wil de presidentskandidaat worden voor De Republikeinen. Hij heeft de kracht om de strijd aan te gaan, schrijft hij op Facebook.

De oud-president liet al een tijdje doorschemeren dat hij terug wilde naar het Élysée, het werkpaleis van de Franse president. Daarvoor moet hij wel het partijvoorzitterschap neerleggen. Volgens de krant Le Figaro zal Sarkozy dat zo snel mogelijk doen.

Of hij inderdaad aan de verkiezingen in april meedoet, staat nog niet vast. Hij moet in de voorverkiezingen eerst nog zien te winnen van zijn concurrenten, onder wie oud-premier Alain Juppé. In de peilingen doet Sarkozy het slechter dan Juppé.

Immigratie

Er wordt verwacht dat Sarkozy in zijn campagne zal pleiten voor strenge eisen aan immigranten. Veiligheid zal ook een groot thema worden.

Sarkozy verloor in 2012 de verkiezingen van de huidige president François Hollande, die veel aan populariteit heeft ingeboet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl