Minister Barbara Steffens Bündnis 90/Die Grünen Nordrhein-Westfalen - Flickr / CC 2.0 by-sa

De minister van Volksgezondheid van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen wil de regels voor alternatieve genezers aanscherpen. Minister Barbara Steffens zegt dat er naar aanleiding van de zaak-Klaus Ross "een aanzienlijke behoefte is voor hervormingen".

Volgens Steffens voldoen de huidige regels, uit 1939, niet meer aan "de eisen van een modern gezondheidssysteem". Ook vindt ze het niet kunnen dat iemand zonder opleiding of cursus kan meedoen aan de toets waarmee je een registratie als 'heilpraktiker' kunt verdienen.

Steffens heeft zich al vaker kritisch uitgelaten over de toelatingseisen voor alternatieve genezers. Vanwege het onderzoek naar overleden patiënten van het Biologisch Kankercentrum in Bracht, net over de grens bij Venlo, heeft ze haar bezwaren opnieuw geuit aan het ministerie van Volksgezondheid in Berlijn.

Behandelkamer in de kliniek van Klaus Ross ANP

In het behandelcentrum van Klaus Ross werden kankerpatiënten onder meer behandeld met glucoseblokkers, die kankercellen zouden doden. Zeker drie mensen zijn na een bezoek aan Ross onder verdachte omstandigheden overleden. De Duitse justitie zou in totaal 70 sterfgevallen onderzoeken.

De kliniek richtte zich vooral op uitbehandelde patiënten uit Nederland. De alternatieve behandelmethode van Ross is in Duitsland toegestaan, maar in Nederland niet.

STER reclame