De ingang van de kliniek van Klaus Ross in Duitsland
NOS Nieuws

'Duitse justitie onderzoekt dood 70 Nederlandse patiënten Ross'

De zeventig sterfgevallen van patiënten van de Duitse natuurgenezer Klaus Ross die worden onderzocht door het Duitse OM, betreffen bijna allemaal Nederlanders, meldt De Telegraaf. Het Duitse en Nederlandse OM willen niets zeggen over de nationaliteit van de overleden patiënten.

Het OM wil alle sterfgevallen onderzoeken van patiënten die door Ross zijn behandeld. De kliniek in Bracht bij Venlo ging in 2014 open. Sindsdien zijn er zo'n honderd patiënten behandeld, van wie er zeventig zijn overleden.

De familie is om toestemming gevraagd om de lichamen op te graven voor autopsie. Dat onderzoek moet uitwijzen of de patiënten de dupe zijn geworden van de omstreden behandelmethode van Ross of dat ze zijn overleden aan kanker. Over het onderzoek zouden gisteren in Arnhem afspraken zijn gemaakt tussen de Nederlandse en Duitse politie.

Proefdieren

In de kliniek in Bracht kregen patiënten een glucoseblokker (3-BP) toegediend die kankercellen zou doden. Die methode is tot nu toe alleen getest op proefdieren en specialisten hebben gewaarschuwd dat de behandeling verkeerd kan uitpakken.

Het onderzoek naar het Klaus Ross Centrum in Bracht werd gestart na de dood van drie patiënten die overleden nadat ze onwel waren geworden tijdens een behandeling met glucoseblokkers.

De kliniek richtte zich vooral op uitbehandelde Nederlandse patiënten. Die zoeken hulp in Duitsland omdat de alternatieve behandelmethode van Ross daar is toegestaan, maar in Nederland niet.

Klaus Ross wordt nog niet vervolgd. De Duitse justitie is nog bezig met een vooronderzoek waarin de natuurgenezer wordt beschuldigd van dood door schuld en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl