De kankerkliniek in de Duitse plaats Bracht
NOS Nieuws

'OM onderzoekt 70 sterfgevallen kliniek Klaus Ross'

Het Duitse OM onderzoekt inmiddels de dood van zeventig patiënten die overleden na behandeling in de kliniek van de Duitse natuurgenezer Klaus Ross. Dat meldt de Duitse omroep WDR. Klaus Ross bood kankerpatiënten behandeling aan met het omstreden middel 3-BP, een zogenoemde glucoseblokker die kankercellen zou doden.

De WDR schrijft dat onderzoekers de dossiers hebben bekeken van alle patiënten die met 3-BP zijn behandeld. Zeventig van hen zijn overleden. Nu moet worden opgehelderd of hun dood het gevolg is van kanker of dat er een verband is met toediening van de glucoseblokker. Mogelijk moeten er lichamen worden opgegraven om de doodsoorzaak te achterhalen, bericht de omroep.

Ook De Telegraaf zegt over informatie te beschikken dat de zaak veel omvangrijker is dan werd gedacht. De kliniek zou veel Duitse, Belgische en Nederlandse kankerpatiënten behandeld hebben die in het reguliere circuit waren uitbehandeld. Daarom moet nog blijken hoe het hoge aantal overledenen geïnterpreteerd moet worden.

Nog niet bewezen

Tot nu toe werd gesproken over drie verdachte sterfgevallen, van twee Nederlandse en één Belgische patiënte. Justitie nam de zaak in onderzoek omdat de drie overleden na toediening van 3-BP, volgens Nederlandse artsen potentieel heel giftig. Een verband tussen hun dood en de behandeling is nog niet bewezen.

Begin deze maand riepen de Nederlandse en Duitse autoriteiten alle patiënten die zich in de kliniek hebben laten behandelen op om zich te melden. Vijf dagen later hadden 26 mensen zich gemeld.

De Nederlandse politie wil niet reageren en verwijst naar de Duitse politie.

De kliniek verklaarde eerder altijd het advies te geven aan zijn patiënten om ook met hun eigen arts in contact te blijven. In de verklaring stond ook dat de kliniek achter zijn behandelingsmethode blijft staan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl